Lince, een druppel vloeibare verleiding van Tiziana Terenzi
Ik ben geobsedeerd met het heelal, en mijn laatste parfum aanwinst heeft de naam van een sterrenbeeld. Het voelt alsof ik mijn leven op de rails heb!


The Review In English HERE

Lince (Lynx) is de naam van het parfum dat ik de laatste paar weken gebruikt heb, en vandaag ben ik klaar om erover te schrijven.
Maar laten we bij het begin beginnen: Ik heb het geluk gehad dat ik van Tiziana Terenzi een grote fles Lince heb gekregen samen met twee luxe samples van de 2018 Luna collectie: Caput Mundi en Spirito Fiorentino samen met de fantastische wood-wick kaars Vele.

Over het huis Tiziana Terenzi ga ik begin volgend jaar een uitgebreid overzicht maken waarbij ik het ga hebben over de historie, de geuren en luxe kaarsen maar vandaag ga ik het alleen over Lince hebben.

In het verleden heb ik best veel geuren van het huis Tiziana Terenzi getest, en ik kan zeggen dat ze een erg gerichte niche zijn: ambachtelijk, hoge kwaliteit ingrediënten, vermengd tot perfectie met behoud van de structuur, en de nieuwe creatie Lince is het waard om serieus te nemen.

Lince is een gender neutrale geur gecreëerd door de parfumeur Paolo Terenzi voor het huis Tiziana Terenzi en maakt deel uit van de Luna Collectie 2018. Dit juweeltje begint nu in de winkels te verschijnen. Het is geen feestdagen artikel, het is een permanente collectie.Tiziana Terenzi Lince


TOP TONEN: Bergamot, Sinasappel, Grapefruit, Steranijs, absint & Groene thee

MIDDEN TOTEN: Jasmijn, Iris, Vijg, Oranjebloesem & Bulgaarse roos

BASIS TONEN: Sandelhout, Vanille bloem, Vanille boon, Grijze Amber, Heliotroop & Muskus
Verpakking:

Tiziana Terenzi is geen high-end, ze zijn luxe, en dat luxe gevoel zit ook in de verpakking net als in de geur.

Een grootte stevige fluweel aanvoelende doos, beige met wit en goud gegraveerde details lijden naar de voortreffelijke parfum fles:  een heel elegant uitziende mat witte fles met een goud ingelegd gegraveerd lederen label en een magnetisch sluitende, met echt bladgoud beklede deksel. De fles voelt zwaar in de hand, en als je kunt verwachten van een luxe merk, ziet alles er tot in detail perfect uit.

Het is het soort fles dat je wilt laten zien op je make-up tafel en met dank aan de ondoorzichtige fles kun je dat goed doen. Het alom bekent dat direct zonlicht de geur van parfum snel kan vervagen, maar met de Tiziana Terenzi Lince ondoorzichtige container zal de geur veel langer sterk blijven.

Ik zal je niet adviseren om je geliefde parfum tentoon te stellen, het is het beste om je geuren in een donkere kast te zetten, weg van licht en warmte bronnen.


Tiziana Terenzi Lince


Geur:

Lince door Tiziana Terenzi is bedoelt als “een druppel vloeibare verleiding geïnspireerd door het mooie Sicilië.” Voor mij is Sicilië het land van blijdschap, het onverwachte, extremen en contrasten, als een wonderbaarlijke vergroting van alle Italiaanse dingen. Lince stelt niet teleur en is verrassend, betoverend, is anders maar toch herkenbaar, hypnotiserend en is een magische ervaring die je zinnen bevredigt waarbij je verlangt naar meer. Het is niet vrouwelijk of mannelijk, omdat het met je samenvloeit zodat het deel van je word.

Op mijn huid zijn Sandelhout, Muskus, Grijze Amber en de Bulgaarse Roos de dominante geuren, en ze blijven de gehele tijd doorkomen. In het begin ruik ik de Siciliaanse Citrus vruchten, absint, Bergamot en een vleugje Groene Thee, maar dat is maar een korte frisheid die snel vervangen word door de Bloem geuren waarna het Sandelhout en de top Muskus de Lince een lichte en rijke geur verspreid.

Ook het vermelden waard, Lince werkt zelfs op mijn droge huid geweldig (ik heb in eerder stukjes als geschreven dat ik een droge huid heb waarbij een parfum geurtje moeilijk blijft hangen): Lince blijft de geur goed afgeven, de afgaven is heel fijn, het blijft meer dan 10 uur werken op mijn huid wat ik een klein wonder vind. Over het algemeen ben ik onder de indruk van Lince, deze parfum laat mij mezelf beter voelen en laat me beter presteren, zowel emotioneel als intellectueel!  De tonen, de combinaties, de akkoorden, de emoties, de gevoelens en gedachten roepen wat bij me op… de manier dat ze me aanspreken en hoe ze mij en anderen beïnvloeden… gewoon eindeloze mogelijkheden om dingen te ontdekken zitten verstopt in deze mooie fles. Zoals ik al zei, een goede parfum is een kunstwerk dat je kan dragen, en ik wil meer te weten komen over de kunstwerken  van Paolo Terenzi’s.

Als je in de buurt bent van een van de Tiziana Terenzi’s verkoop punten, bezoek ze dan eens en je zult de parfums en kaarsen geweldig vinden.

In Nederland is het alleen online te vinden maar tijdens een vakantie vind je ze bij Barneys NY, Harrods, Obsentum 


Tiziana Terenzi Lince


Tiziana Terenzi Lince in het kort:Naam: Lince
Huis: Tiziana Terenzi
Collectie: Luna Collectie
Wat is het: Parfum extract, Niche-geur

Uitgifte datum: 2018 onderdeel van de Luna collectie
Inhoud: 100ml
Advies prijs: EUR 232.82
Waar te koop: Harrods, Obsentum,  Barney NY, verschillende web winkels
TOP TONEN: Bergamot, Sinasappel, Grapefruit, Steranijs, absint & Groene thee

 
MIDDEN TOTEN: Jasmijn, Iris, Vijg, Oranjebloesem & Bulgaarse roos

 
BASIS TONEN: Sandelhout, Vanille bloem, Vanille boon, Grijze Amber, Heliotroop & Muskus

Hoe lang blijft het werken: op mijn huid meer dan 10 uur
Wat voor soort geur: Helder  Amber, Citrus achtig
Ingrediënten: Alcohol Denat, Parfum, Benzyl Saicifate, Linalool, Limonene, Farnesol, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol, Coumarin
Tijdelijke/permanent collectie: permanente collectie
Seizoen: alle seizoenen

7 comments

 1. Ik ben nu wel benieuwd naar dit parfum. Dankjewel voor de uitgebreide omschrijving.

  ReplyDelete
 2. Ik ben erg benieuwd naar de geur. Klinkt goed!

  ReplyDelete
 3. Klinkt als een interessant luchtje, wel prijzig!

  ReplyDelete
 4. Owh ik ben erg benieuwd naar de geur! Al heb ik een lievelingsluchtje, andere geuren ruiken vind ik ook altijd erg leuk!

  ReplyDelete
 5. ik ben erg benieuwd naar de geur!

  ReplyDelete
 6. klinkt als een geweldige geur, maar echt erg prijzig

  ReplyDelete
 7. deze parfum klinkt geweldig, ik ben dol op nichegeuren

  ReplyDelete